פשטידת בטטה – מתכונים קלים טעימים להכנה מהירה

0
664

ארוחת בערב קיץ נעים יכולה להיות מורכבת מן המתכון הפשוט והמהיר הזה: פשטידת בטטה עשירה בתוספת סלט ירקות וגבינה לבנה. לגיוון הוספנו עוד כמה טיפים והצעות.

החומרים

50 גרם חמאה
1/3 כוס פירורי לחם
3 ביצים גדולות
(3 כפות אבקת מרק, או לחילופין - בצל מטוגן )
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
קורט מלח ופלפל שחור או לבן
3 כפות קמח גדושות (רצוי קמח מלא )
1/2 כוס חלב
1/2 ק"ג בטטות קלופות ומגוררות

 

דרך ההכנה

משמנים תבנית אפיה שתכולתה 6 כוסות, במחצית החמאה וזורים עליה חלק מפרורי הלחם.
טורפים את הביצים עם אבקת המרק או עם הבצל המטוגן.
מוסיפים את התבלינים : מלח, פלפל, אגוז מוסקט, הקמח והחלב.
מוסיפים לתערובת את הבטטות ומעבירים את התערובת אל התבנית
.
ניתן להוסיף ירק ש"יעיר" קצת את הפשטידה כמו, למשל, קוסברה או סלרי.
מפזרים למעלה את שאר פרורי הלחם ואת החמאה.

 

אופים בתנור מחומם מראש לחום בינוני (כ 150 מעלות) כ 40 דקות, או עד שהפשטידה מקבלת גוון שחמחם ותופחת קלות.

** ועוד טיפ אחד קטן לקינוח (למבוגרים בלבד):
האם ידעתם שאצל הסינים פשטידת בטטה היא תרופה של ממש ? למה, אתם אולי שואלים ? !
התשובה היא - לחיזוק האון המיני. מסתבר שלבטטה יש תכונות ייחודיות אשר מחזקים את מאגר האנרגיה המולד, וממריצים לשיפור הביצועים.

 

בתיאבון והעיקר הבריאות 🙂
 

הכנתם פשטידת בטטה ונהניתם ? ספרו ושתפו גם אותנו !

יש לכם הערות או הצעות למתכונים טעימים, קלים ומהירים גם כן - שילחו לנו ונשמח לפרסם כאן יחד עם שם השולח

 

 

השאר תגובה

*