עוגת אפרסקים – מתכונים לקיץ ולשבועות

0
201

הספר "ילדה אפרסק" יוצא לאור בימים אלו.
בזכותו אתם נהנים מכמה מתכונים משובחים של עוגות פרי אחת מהן עם גבינה לכבוד חג שבועות הקרב ובא.

אם יש לכם ילדים צעירים, ממליצה בחום להזמין אותם לקחת חלק באפייה. זו חוויה ש"נכנסת לדם". גם אם זה יוצר מעט בלאגאן בגילאים הצעירים, כשיגדלו הם יאהבו לבשל ולאפות ואז הרווח הוא של כולם....

עוגת אפרסקים הפוכה של אביבה פיבקו

לתערובת האפרסקים :
ארבעה אפרסקים
טריים שלמים, או שמונה חצאי אפרסק משומרים        
60
גרם שקדים מולבנים פרוסים
60
גרם חמאה
170
גרם סוכר חום (כוס 1 ועוד 4 כפות(

לעוגה:
190
גרם חמאה רכה
130
גרם סוכר (2/3 כוס(
ביצים
180
גרם קמח (כוס ועוד 4 כפות(
חצי שקית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
60
מ"ל שמנת מתוקה
60
מ"ל מיץ תפוזים (רצוי סחוט טרי(
כפית תמצית וניל 

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. תערובת האפרסקים (מאפרסקים טריים): מרתיחים מים, ומכניסים את האפרסקים ל-2 דקות. מוציאים ומקלפים את הקליפה, שתתקלף בקלות.

2. חותכים את האפרסקים לחצי ומוציאים את הגלעין. מכאן הפעולה זהה גם למי שמשתמש באפרסקים משומרים.

 3 מחממים מחבת וקולים את פרוסות השקדים עד לקבלת גוון חום בהיר.

4 בסיר או מחבת נפרדת ממיסים את החמאה ושופכים אל תוך התבנית. מנערים מעט, כך שהחמאה תכסה את כל התבנית, כולל השוליים.

 5מפזרים כוס סוכר חום החמאה המומסת שבתבנית, ומפזרים חצי מהשקדים הפרוסים מעל הסוכר.

6 פורסים את האפרסקים לפרוסות בעובי 5 מ"מ, ומניחים בצורה יפה מעל השקדים. מפזרים את יתרת הסוכר והשקדים הפרוסים מעל.

7 אופן הכנת בלילת העוגה: מקציפים במיקסר את החמאה הרכה עם הסוכר. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף. כשהביצה נבלעת בתערובת מוסיפים את הביצה השנייה

8 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם האבקת אפייה והמלח. מערבבים בכוס או בקערה קטנה את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים ותמצית הווניל.

9 מוסיפים בהדרגה אל המיקסר מעט מתערובת הקמח ומתערובת השמנת והמיץ לסירוגין, עד שכל החומרים מתערבבים לעיסה אחידה.

10 מעבירים בעזרת כף את תערובת העוגה מעל האפרסקים שבתבנית. עושים זאת בעדינות, כדי שהאפרסקים לא יתערבבו בתוך הבלילה

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מצננים 10 עד 15 דקות והופכים את העוגה על צלחת הגשה, כך שהאפרסקים יהיו למעלה. רצוי להגיש חם.

עוגת גבינה קרה עם אפרסקים / נטלי לוין

(תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)

לבסיס

  • 150 גרם ביסקוויטים, גרוסים דק                            
  • 75 גרם חמאה, מומסת

לקרם הגבינה

  • 450 גרם גבינת שמנת 25% שומן
  • 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 9% שומן
  • 1 כוס + 3 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

לאפרסקים

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6-5 אפרסקים מוצקים

ההכנה

  1. הבסיס: מערבבים את פירורי הביסקוויטים והחמאה לתערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מאחסנים במקפיא כ־10 דקות.
  2. קרם

הגבינה: שמים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

  1. שמים קערת המערבל או המקציף החשמלי את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים כשליש מכמות הקצפת לעיסת הגבינה ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים על הבסיס ומיישרים את פני הקרם. מאחסנים במקפיא ל־6 שעות לפחות.
  3. מעבירים את העוגה למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
  4. האפרסקים: שמים בסיר את הסוכר, המים והווניל ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה כ־5 דקות, עד שמתקבל סירופ דליל. מוסיפים את האפרסקים בשלמותם ומבשלים 15-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך מעט, אך נותרים מוצקים. מצננים לחלוטין ומסננים.
  5. קולפים את הקליפה הדקיקה של האפרסקים, חוצים ומגלענים אותם.חותכים את לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה על חלק העליון של העוגה. ומגישים.

זמן הכנה: כשעה (ללא הקפאה)

דרגת קושי: בינוני

איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר

 

השאר תגובה

*