מתכונים בריאים קלים להכנה מיטבל אבוקדו פיקנטי

0
482

עוד מתוך ספר המתכונים של תחרות הענק הירוק

מתכונים בריאים קלים להכנה, מתכונים טעימים, עם... עשב שעורה

מרגע שנשמעה השריקה לפתיחה הרשמית של תחרות המתכונים הבריאים הטעימים של הענק הירוק התחיל להגיע אלינו זרם משעשע ומשמח של מתכונים נהדרים. כאלה שיכולים להכין אותם מבוגרים וגם ילדים מבשלים, או מי שמתחילים לגלות עניין בתחום. כאן תוכלו למצוא את כללי התחרות, והאתגרים שהצבנו לכל מי שרצו לקחת חלק פעיל ולהציע מתכונים מפרי עטם, מדימיונם הקודח או ישר מן המטבח. הפעם לפניכם המתכון לכל ימות השנה. הוא טעים, הוא נעים, הוא עשיר בויטמין E ונפלא לעור יפהפה

 

כל אחד יכול להכין וליהנות עם מיטבל אבוקדו פיקנטי

באדיבות "מעבדת המחקר והפיתוח" של אאידה ויגאל עוזיאל

ממרח זה אפשר לטבול במשהו פריך כמו קרקר או מקל גזר, ואפשרי למריחה גם על פרוסת לחם. אצלנו, הממרח מאוד פופולרי בשבת כשטובלים (מנגבים) איתו את הג'חנון. כך שגם הילדים נהנים (בלי להרגיש) מהתועלות הבריאותיות של הענק הירוק

** המלצה: כדי למנוע השחרה רצוי להכין אותו בסמוך לשעת ההגשה. 

מצרכים
1 אבוקדו בגודל בינוני
1 עגבנייה בינונית
קורט מלח או לפי הטעם
קורט פלפל שחור או לפי הטעם
1 כפית מהשד הירוק
1 כפית סחוג תימני

דרך ההכנה
לקלף את האבוקדו ולהוציא את הגלעין.
לרסק את העגבנייה במגרדת (פומפייה).
להוסיף מלח, פלפל שחור ועשב השעורה.
לערבב את כל החומרים יחד תוך כדי מעיכת האבוקדו עד לקבלת מרקם אחיד

*** למי שאוהב יותר פיקנטי אפשר להוסיף לממרח כפית סחוג תימני (או לפי הטעם). זה הולך טוב גם עם מוסיפים ביצה קשה מגורדת ובצל ירוק קצוץ.

ב  ת  י  א  ב  ו  ן !!!

אאידה ויגאל עוזיאל

 

 

השאר תגובה

*