מתכונים בריאים קלים להכנה גלידה עשירה עם עשב שעורה

0
617

מתכונים_קלים להכנה_מתכונים_בריאים_מתכונים צמחוניים_מתכונים טבעוניים_מתכונים דיאטטים

עוד מתוך ספר המתכונים של תחרות הענק הירוק

מתכונים בריאים קלים להכנה, מתכונים טעימים, עם... עשב שעורה

מרגע שנשמעה השריקה לפתיחה הרשמית של תחרות המתכונים הבריאים הטעימים של הענק הירוק התחיל להגיע אלינו זרם משעשע ומשמח של מתכונים נהדרים. כאלה שיכולים להכין אותם מבוגרים וגם ילדים מבשלים, או מי שמתחילים לגלות עניין בתחום. כאן תוכלו למצוא את כללי התחרות, והאתגרים שהצבנו לכל מי שרצו לקחת חלק פעיל ולהציע מתכונים מפרי עטם, מדימיונם הקודח או ישר מן המטבח. הפעם לפניכם המתכון המפתיע, מתכון לקיץ וגם לחורף, כך מסתבר.

קבלו אותו: איך להכין גלידה עשירה עם עשב שעורה אורגני

הכמות המופיעה כאן מיועדת לקבלת 1 ליטר גלידה

המתכון מפרי מטבחה של אורן אביב

המצרכים
4 חבילות שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר, עדיף סוכר חום
1/8 כפית מלח ים
1 ו1/2 כפיות תמצית וניל טבעי
3-4 שקיות גרינזיים (10-12 גרם אבקת נבט שעורה יבשה)

דרך ההכנה
לערבב בבלנדר את שתי חבילות השמנת, ואחר כך את שאר הרכיבים.
להוסיף את שתי החבילות הנוספות של השמנת ולערבב עם כף בלבד.
לקרר במקרר לפחות  שעה.

יש מכונת גלידה ? >>> לערבב במכונת גלידה לפי הוראות היצרן.
אין מכונת גלידה ? >>> לשים את התערובת בכלי שטוח (4 סנטימטר עומק) ולהכניס למקפיא (פריזר, בלעז). 

כדי לקבל גלידה אחידה וחלקה כדאי לערבב מדי פעם בזמן שהגלידה הולכת וקופאת. כשחצי מהתערובת קפואה, להוציא ולהעביר במעבד מזון עם מתג pulse כדי לפרק מעט את הגושים. להחזיר לפריזר ולחזור על הפעולה פעם שנייה כאשר הגלידה 3/4 קפואה. להחזיר לפריזר בכלי מיועד לאחסון. 

מומלץ לאכול כאשר הגלידה קפואה לגמרי.

בתיאבון !

 

 

השאר תגובה

*