מתכון קל ופשוט להכנה – חטיף אנרגיה טבעי של עמית

4
1968

 
הבת שלנו עוסקת בפעילות גופנית מאומצת במסגרת תפקידה. העומס הרב מכתיב רק זמן מועט לבישול והכנות, ויחד עם זה - חשוב לה מאוד לאכול מזון טבעי ובריא. המתכון המצורף הוא דוגמא נהדרת להצלחה שלה. לפניכם מתכון קל ופשוט להכנה, עבור ילדים מבשלים וגם לכל אחד ואחת אשר מחפשים חטיף אנרגיה טבעי, טעים ובריא לפעילות ספורט, לקחת לבית הספר או לעבודה - הנה ההסבר הפשוט איך להכין חטיפי אנרגיה טבעיים של עמית.
 
הכלים:
קערה לערבוב (3-4 ליטר)
כף
סכין, או גלגלת, לחיתוך
כוס מדידה (יכולה להתאים כל כוס שיש בבית)
קלחת, או סיר קטן
תבנית אפיה שטוחה ורחבה
כיריים
תנור
מקרר
 
החומרים היבשים:

5 כוסות שיבולת שועל
אפשר לגוון עם 4 כוסות שיבולת שועל ו 1 כוס פצפוצי אורז (רצוי ללא סוכר)
50 גר' אגוזי מלך
100 גר' שקדים
200 גר' פירות יבשים לפי הטעם האישי (אחד או יותר): צימוקים, חמוציות, פיסטוק, אגוזי לוז, שוקולד צ'יפס (לא גדל על העצים, אבל בכל זאת...)

הרוטב להדבקה:
340 גר' דבש
1 כוס סוכר (רצוי סוכר חום או מולסה)
1-2 כף שמן (רצוי שמן זית כתית מעולה, שמן שומשום, שמן זרעי ענבים)

הכנה קלה ופשוטה:
לקלות את שיבולת השועל (לבדה) בתנור 30 דקות בחום 180 מעלות
להמיס על האש ולערבב יחד הדבש, הסוכר והשמן
לערבב הכל יחד (שיבולת השועל עם כל התוספות ועם הרוטב)
לפזר ולהדק בתבנית שטוחה

לקרר במקרר כשעה אחת
להוציא, ולחתוך לחטיפים אישיים בגודל המתאים

מומלץ לשמור לשימוש חוזר ולהעביר הלאה - בתיאבון !!!
 

 

4 הערות

    • עדנה שלום,
      תודה על השאלות.
      בהתאם לגודל החיתוך (זו שאלה של טעם ונוחיות) ניתן להוציא כ 24 עד 36 חטיפי בריאות טבעיים. מכיוון שהגודל משתנה, קצת קשה לומר מהו בדיוק מספר הקלוריות בכל אחד מהם. אם מדובר בחטיף בגודל חטיף “אנרג’י” המסחריים, למשל, ההערכה שלנו היא כ 50-70 קלוריות לחטיף.
      טיפ קטן מן הניסיון שצברנו:
      אם המטרה היא לקבל חטיף בריאות דל קלוריות – אפשר לוותר על חלק מן המרכיבים העשירים יותר בקלוריות. למשל, פצפוצי השוקולד.
      אם המטרה היא דווקא לקבל חטיף טבעי עשיר בקלוריות (כמו שרוצים, למשל, מי שעוסקים בפעילות אינטנסיבית כדוגמת טריאתלון או רכיבת אופניים ארוכה) – הפעולה היא הפוכה, כמובן.
      בתיאבון ובהצלחה 🙂

  1. שלום רב!

    רציתי לשאול לגבי השיבולת שועל, אם זו שיבולת שועל איסטינס  דק להכנה מהירה גם צריך לקלות?

    ובקשר לכמיות כמה זה הגרמים לפי כוסות בערך?? כלומר כמה כוסות של אגוזים זה 100 גרם למשל או כמה כוסות דבש זה 340? סליחה על הבורות!!

    תודה ענקית- אסנת.

    • אסנת שלום,
      תודה על השאלות.
      שיבולת שועל יכולה להתאים מכל סוג. יחד עם זה, אנחנו מעדיפים את זו שהכי פחות מעובדת. למשעה, מדובר בזרעי שעורה חבוטים או טחונים מעט. מה שנקרא “קוואקר” או שיבולת אינסטנט לעיתים עובר תהליכי עיבוד נוספים, כך שזה לבחירתך.
      לגבי הכמויות, זה אכן אתגר עבור רבים. אחרי כנה כמה פעמים אפשר כבר לחוש בדיוק איפה כדאי להוסיף יותר ואיפה להקטין את כמות החומר. בינתיי, אולי יעזור לך המחשבון הזה – מחשבון המרה בין יחידות משקל לבין נפח.
      בתיאבון ובהצלחה 🙂

השאר תגובה

*