מתכון לסופגניות קלות להכנה מהירה – סופגניות קמח תופח

0
971


מתכון לסופגניות קלות להכנה מהירה זה הוא אחד מסדרת מתכונים קלים להכנה - מתכונים חלביים. השילוב של קמח תופח, אשר מעורב מראש בקמח, חוסך זמן ארוך ומבטיח מתכון מהיר, טעים וקל להכנה. את הסופגניות האלה אפשר להגיש לשולחן בזמן אפילו אם לא היו לכם קודם הסבלנות או הזמן הנדרש כדי לחכות לתפיחה החוזרת של השמרים, במתכון לסופגניות המסורתי.

 

זאת השיטה המהירה ביותר להכנה מבין כל המתכונים לחנוכה. מלבד החיסכון בזמן (כן, אפשר להגיש סופגניות טריות לשולחן אפילו אם חזרתם מהעבודה ממש לא מזמן, לשמח ולשמוח עם כולם) - יש כאן גם כמה אפשרויות לשלב בין טעם נהדר, בריאות וחסכון משמעותי בקלוריות. וגם.. הכי מעט כלים שאותם צריך לשטוף בסיום החגיגה.

כלי העבודה:
* מערבל מזון (מיקסר) עם וו לישה וקערה לבצק
* קערה בנפח כ 5 ליטר
* כף למדידה ומזיגה
* סיר לטיגון עמוק
* כף טיגון
* מזלף / שקית זילוף (עם פיה מתאימה להזרקת ריבה)
* מסננת עדינה (לפיזור הסוכר לקישוט)
* מגש, או צלחת יפה להגשה
* נייר סופג (לספיגת השמן העודף)

החומרים:
* 500 גר' קמח תופח
* 2 ביצים
* 2 גביעי לבן (אשל, גיל וכד') – 400 מ"ל סה"כ
* 2 כפות סוכר חום
* שקית אחת סוכר וניל, או כפית תמצית וניל
* קורט מלח

אופן ההכנה:
לערבב יחד את החומרים היבשים, ואחר כך להוסיף את המרכיבים הנוזליים. ללוש היטב בידיים, או במיקסר עם וו לישה, עד
לקבלת בצק רך ואחיד. להשאיר לנוח למשך כ 20 דקות
.

כעת, לצקת את הבצק לשמן החם בעזרת כף עמוקה, או מצקת קטנה אשר משמשת גם ככלי למדידה מדויקת. לטגן בשמן חם ועמוק
על אש בינונית
. להפוך עד לקבלת שני צדדים זהובים.

להניח להצטנן מעט על נייר סופג, כדי לספוג את עודפי השמן. אחרי 3-5 דקות להזליף פנימה ריבה כפי שבחרתם, ולזרות מעל אבקת סוכר.

** טיפ קטן:
אפשר לחסוך קלוריות רבות ועדיין ליהנות מן הטעם כאשר מצמצמים את כמויות הסוכרים. במתכון המקורי יש סוכר בבצק, ריבה מוזרקת פנימה וגם אבקת סוכר מעל. מכיוון שהבצק המטגן נוטה להיות מתקתק מטיבו, ניתן לחצות את כמות הסוכר בתוכו, לדלל את הריבה עם מעט מים (היא אפילו תיספג טוב יותר בבצק ותשאיר טעם נהדר) ולוותר על פיזור אבקת הסוכר מעל. לחילופין, ניתן לפזר אבקת סוכר מעל ולוותר על מילוי הריבה.

ו.... יש עוד אפשרות אחת, והיא גם מהנה וגם מוסיפה גיוון ומתח נחמד – ערבבו על המגש סופגניות מכל הסוגים: עם וללא ריבה בתוכן, עם אבקת סוכר ובלעדיה.
 

 

חג אורים שמח  :)

 

** לחצו כאן לגלות איך לעבור את החג בשלום, ליהנות ולא לסבול מעודף השמן או הקלוריות

 

 

השאר תגובה

*