מתכון לסופגניות – הסופגניות המנצחות של המכבים

0
558

מומלץ לקרוא תחילה עד הסוף, כולל כמה טיפים ואפשרויות לגיוון. אח"כ לצאת לדרך וליהנות - מתכון לסופגניות - הסופגניות המנצחות של המכבים !

 

הכמות הסופית היא עבור כ 26 סופגניות. כדורים קטנים יותר יכולים לתת גם כ 30 סופגניות.

כלי העבודה:
* מערבל מזון (מיקסר) עם וו לישה וקערה לבצק
* קערה בנפח כ 5 ליטר
* כפית וכף למדידה
* כף לישה וערבוב
* סיר לטיגון עמוק
* כף טיגון
* מזלף / שקית זילוף (עם פיה מתאימה להזרקת ריבה)
* מסננת עדינה (לפיזור הסוכר לקישוט)
* משטח משומן קלות (להנחת הסופגניות להתפחה)
* נייר סופג (לספיגת השמן העודף)
* כוס, או קערית (למדידה וגם להתססת השמרים, אם אינכם מעדיפים שמרית / שמרים יבשים)

החומרים:
* 5 כוסות קמח לבן
* 2 כוסות קמח מלא
* 1/2-2/3 כוס סוכר (מומלץ 1/2 כוס סוכר חום)
* 11/3 מים חמימים (כאלה שניתן להכניס אצבע בלי שתיכווה)
* 100 גרם שמרים טריים (או 2 שקיות שמרית, שמרים יבשים)
* 6 ביצים
* 2 חלמונים (הצהוב בלבד)
* 100 גר' חמאה בקוביות (בטמפרטורת החדר)
* 1 כפית מלח ים
* 2 כפות ברנדי או רום
* ריבת תות שדה
* אבקת סוכר – לקישוט בלבד, לא חובה
* שמן לטיגון עמוק (כ 1 ליטר)

אופן ההכנה:
- אם בחרתם להשתמש בשמרים לחים – שימו אותם ב 1/2 כוס מים פושרים ל 10 דקות.
  אם בחרתם בשמרים יבשים – דלגו על שלב זה
- לשפוך לקערת המערבל את החומרים היבשים תחילה – קמח, שמרים יבשים וסוכר.
   לערבב במהירות איטית
- להוסיף את המים וגם השמרים הלחים שבכוס, ולהמשיך בלישה איטית
- אחרי שמתקבל מרקם אחיד להוסיף את הביצים והברנדי
- עכשיו, כאשר מתקבל מרקם אחיד - להוסיף את החמאה ואת המלח
- להמשיך ללוש עוד כ 5 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד וחלק

- להכניס את הבצק המוכן לקערה הגדולה. לפזר שכבה דקיקה של קמח מעל ולכסות
  במגבת. לתת לבצק לתפוח, עד שיכפיל את הנפח, במשך כשעה עד שעה וחצי
- ללוש שוב את הבצק, בעדינות, די להוציא ממנו את האוויר ולהחזיר להתפחה שנייה עד
  שיכפיל את הנפח, כשעה עד שעתיים, באזור קריר

- מכינים משטח מקומח, בשכבה דקה מאוד של קמח
- מחלקים את הבצק ביד ל 26 גושי בצק. מגלגלים כל אחד לכדור בגודל כדור מטקות, או
   כדור פינג פונג גדול, ומניחים אותם על המשטח במרחק כדור זה מזה (כדור בצק – מרווח
   בגודל של כדור – כדור בצק...). מכסים במגבת לחה מעט, למניעת התייבשות
- כאשר כדורי הבצק הכפילו את נפחם (פי שתיים) הם מוכנים לטיגון (בהתאם לטמפרטורת
   החדר, התפיחה החוזרת יכולה לארוך בין שעה לשעתיים. חמים יותר = מהר יותר)

שלב הטיגון:
אם זאת הפעם הראשונה שאתם פוגשים מתכון לסופגניות - דעו שהחלק המורכב, החלק הקשה כבר מאחריכם. אבל, נותר עדיין השלב האחרון שיהפוך את עיסת הבצק התופחת למעדן של ממש – הטיגון. כאשר הכפילו הכדורים את נפחם חממו את השמן בסיר הטיגון. שימו לב להשתמש בחום בינוני בלבד, מאחר ושמן רותח נשרף בקלות, מזיק לסופגניות והעשן שלו מסוכן מאוד לבריאות.

מרימים את הסופגניות בעדינות ממשטח התפיחה, מבלי ללחוץ או לשנות את צורתן. מכניסים תחילה את החלק העליון של הסופגנייה (התפוח יותר) עם פניו למטה, אל השמן. שמן חם במידה הנכונה מבעבע קלות סביב הסופגנייה. אם יש תסיסה גדולה – סימן שכדאי להנמיך את החום.

כאשר מופיע פס זהוב בהיקף הסופגנייה – זה הזמן להפוך אותה. בממוצע, דורש כל צד כ 2 דקות טיגון. כמות הסופגניות בסיר הטיגון תלויה, כמובן, בגודלו. חשוב להשאיר מעט מרחב בין הסופגניות לעוד תוספת של תפיחה אחרונה בסיר.

כדי לקבל את הסופגניות המעולות ביותר, מומלץ לפתוח את הסופגנייה הראשונה, או שתיים. לוודא שבחוץ יש צבע יפה לעין ובפנים הבצק עשוי כראוי. אם הבצק אינו עשוי מספיק ובחוץ היא חומה מידי – הפתרון הפשוט ביותר הוא להנמיך את חום השמן.

את הסופגניות המוזהבות מוציאים אל משטח עליו פרשתם נייר סופג. אחרי כ 5 דקות קירור מזליפים את הריבה לתוך הסופגנייה. אחרי שהזרקתם את הריבה לכמות של סופגניות זה הזמן לפזר מעל אבקת סוכר דקיקה, בעזרת המסננת. עוד רגע... ואפשר להגיש, לאכול וליהנות.

כמה טיפים ואפשרויות לגיוון:
** לקבל סופגניות עשירות יותר אפשר להשתמש בחלב במקום במים
** תוספת של 1 כפית גרידת לימון לתערובת הבצק תוסיף ארומה וניחוח מיוחדים
** אפשר לגוון עם מילוי של ריבת חלב במקום ריבת תותים. כל הסופגניות עם אותו המילוי,
    או למלא חלק מריבה אחת וחלק בשנייה

** טיגון עמוק בשמן קנולה, שמן כותנה או גרעיני ענבים עשוי להקטין את ספיגת השמן
** להעשיר את הטעם עוד - אפשר לדלל את הריבה במעט מים לפני ההזרקה. כך, היא
    תתפזר ותיספג בבצק, ולא רק במרכז הסופגניה

חג אורים שמח  🙂

 

** לחצו כאן לגלות איך לעבור את החג בשלום, ליהנות ולא לסבול מעודף השמן או הקלוריות

 

השאר תגובה

*