מתכון לסופגניות ביתיות – סופגניות סבתא

0
781

מתכון לסופגניות זה הוא אחד מסדרת מתכונים פרווה – סופגניית שמרים אשר מתאימה לחג גם עבור מי שיש להם רגישות ללקטוז, למשל. יחד עם זאת, אם תירצו, ניתן בהחלט להחליף את המים שבמתכון בחלב מכל סוג (חלב סויה, חלב אורז או חלב שקדים, למשל)

כלי העבודה:
* מערבל מזון (מיקסר) עם וו לישה וקערה לבצק
* קערה בנפח כ 5 ליטר
* כפית וכף למדידה
* כף לישה וערבוב
* סיר לטיגון עמוק
* כף טיגון
* כוס עם שוליים דקים, לחיתוך
* מסננת עדינה (לפיזור הסוכר לקישוט)
* משטח מקומח קלות (להנחת הסופגניות להתפחה)
* נייר סופג (לספיגת השמן העודף)
* כוס, או קערית (למדידה וגם להתססת השמרים, אם אינכם מעדיפים שמרית / שמרים יבשים)

החומרים:
* 5 כוסות קמח לבן, או קמח מלא
* לקמח מלא – 3/4 כוס שמן, או 3/4 חבילת חמאה (150 גר')
   * לקמח לבן – 1/2 כוס שמן, או 1/2 חבילת חמאה (100 גר')
* לקמח מלא – 13/4-2 כוסות מים חמימים
   * לקמח לבן – 11/2 כוס מים חמימים (שניתן לגעת בהם ללא בעייה)
* 1/4 כוס סוכר, רצוי סוכר חום
* 2 כפות סוכר וניל, או כף תמצית וניל
* לקמח מלא – 4 ביצים
  * לקמח לבן – 3 ביצים
* קורט מלח
* לקמח מלא – 75 גר' שמרים יבשים / שמרית
  * לקמח לבן – 50 גר' שמרים יבשים
* ריבה, לפי הטעם שתבחרו

אופן ההכנה:

לערבב את השמרים בחצי כוס מים פושרים, ולהעמיד ל 2-3 דקות. אחר כך, לשפוך את הקמח לקערה ולשפוך את השמרים לגומה קטנה שעושים במרכז. להמתין כ 5 דקות לטפיחת השמרים ולערבב היטב את כל שאר החומרים, למעט המלח.

בגמר הערבוב, להוסיף את המלח וללוש עד לקבלת בצק חלק ואחיד. לכסות במגבת לחה, ולהשהות כשעה וחצי עד שהבצק יטפח ויכפיל את נפחו.

אחרי שהבצק טפח כראוי, לרדד את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך. לפתוח לעלה בעובי של כחצי סנטימטר. למרוח על הבצק שכבה של ריבה ולקפל אותו לשניים. כעת, לחתוך בבצק עיגולים (אפשר בעזרת כוס. שימו לב להיזהר, ללחוץ על הכוס במידה המתאימה ולא יותר מידי)

להניח את העיגולים המוכנים על משטח מקומח מעט, להתפחה נוספת כ 20 דקות (הזמן יכול להשתנות מעט, בהתאם לטמפרטורה בחדר). שימו לב, להשאיר בין העיגולים מרחק של כ 5 ס"מ, לתפיחה נוחה.

** טיפ קטן:
    את שאריות הבצק שנותרו אחרי חיתוך העיגולים ניתן לרדד מחדש לעלה ולחזור שוב על התהליך, עד גמר הבצק.

 

הסופגניות תפחו והכפילו את גודלן ? זה הזמן להכניס אותן לטיגון בשמן חם ועמוק. כאשר ניכרים סימני הזהבה בשוליים של הצד הראשון – אפשר להפוך. עוד 2-3 דקות ואז להוציא למגש עם נייר סופג. לתת לסופגניות הלוהטות להתקרר מעט, כ 5 דקות, ולפזר מעל  אבקת סוכר בעזרת מסננת עדינה.

 

חג אורים שמח  🙂

 

** לחצו כאן לגלות איך לעבור את החג בשלום, ליהנות ולא לסבול מעודף השמן או הקלוריות

 

 

השאר תגובה

*