איך לאזן חוסר ברזל – מתכונים קלים להכנה

0
619

 

חוסר ברזל מופיע במצבים שונים. הוא ידוע גם כחוסר ברזל בהריון (די שכיח), חוסר ברזל אצל ילדים, חוסר ברזל אשר גורם כאבי מחזור, ועוד. הסיבות מגוונות, אך כאן לפניכם כמה מתכונים קלים להכנה שעשויים לגלות כמה זה יכול להיות פשוט, קל וגם טעים לאכול תזונה מאוזנת בכלל, ובפרט אם סובלים חוסר ברזל. גם אתם מוזמנים לצרף מתכונים מיניסיונכם ונשמח לפרסם אותם כאן, בצירוף הפרטים המלאים. שיהיה לבריאות:

 

מיץ טבעי סחוט מפרי עץ רימון
גיליתי שמאז שהפסקתי לאכול בשר אני ממש נהנית ממיץ רימון....
מכינה במסחטה של תפוזים (כזאת שמניחים עליה מחצית הפרי ומסובבים, עד שיוצא כל המיץ)

נמסר על ידי: זוהר נוי מאיר

 

רימון, חוביזה (חלמית), סרפדים וגם פטרוזיליה
יש גם עונתיות. ויטמינים ומינרלים לא בהכרח טובים אחרי אחסון ממושך. רימונים אמנם מחזיקים, אבל העונה שלהם הוא הסתיו או סוף הקיץ, בטח לא עכשיו. חוביזות לעומת זה וסרפדים יש עכשיו בשפע (קטפתי לפני שעה), גם מתורבתים כמו פטרוזיליה צומחים עכשיו בכיף ובקיץ קשה להם ואפשר להשיג אותם רק מרוססים היטב.

נמסר על ידי יולי שפירא

 

קיש חובזה וברוקולי

מרכיבים

20 עלי חלמיות (חובזה) טריים
1/2 תפוח עץ ירוק
100 גרם ממרח תמרים
150 גרם קמח לבן
150 גרם קמח מלא

7 ראשי ברוקולי קטנים
חופן אגוזי מלך
1/2 כוס שיבולת שועל
2 כפיות מלח
קורט פלפל
שקית אבקת אפייה
קורט אגוז מוסקט
כפית כמון

הכנה

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מערבבים במעבד מזון את עלי החלמיות, תפוח העץ, ואת ממרח התמרים עם כוס מים, עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה גדולה ועמוקה מערבבים את שאר המרכיבים: הקמח, שיבולת השועל, הברוקולי, אבקת האפייה והתבלינים. בוחשים עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את הנוזל ממעבד המזון לקערה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את התערובת לתבנית בינונית ואופים בתנור למשך כ-40 דקות.
מצננים ומגישים.

נמסר באדיבות ישי אברמס

 

מיץ עשב שעורה אורגני
עשב שעורה מכיל באופן טבעי כמות גדולה מאוד של ויטמינים, מינרלים והוא נחשב עשיר גם בברזל. כאשר מדובר במצבים של חוסר ברזל חיוני לקבל אותו בדרך שהגוף יכול לספוג אותו בקלות (זמינות). הברזל במיץ עשב שעורה ידוע בזמינות גבוהה. אפשר לקנות נבטים צעירים של שעורה בחנות טבע ולסחוט במסחטה מיוחדת (לא בלנדר, כי חשוב מאוד שלא יתחמם ולא יפגע הערך התזונתי). אפשרות אחרת, נוחה יותר עבור רבים - לקנות אבקה של עשב שעורה אורגני (סחיטה קרה של הנבטים), לערבב אותה עם מעט מים כדי לשתות, או לפזר על האוכל פעמיים - שלוש ביום.

 

 

 

השאר תגובה

*